4 dages arbejdsuge

Fri hver fredag, forlænget weekend, mere tid til familie og fritidsinteresser, og mere overskud uden at gå ned i løn. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men ikke desto mindre er det normen for flere danske virksomheder.

Det er virksomheder som design- og møbelfirmaet UMAGE, it-virksomhederne IIH Nordic og Abtion og mange flere. Implementeringen af en 4-dages arbejdsuge er ikke et nyt initiativ. Forskningen på området har en del år på sig, og selvom de positive effekter er mange, er det stadig et fåtal, der praktiserer denne arbejdsform. For kan man virkelig bruge mindre tid på at arbejde, få en ekstra fridag, få samme løn – alt sammen mens man opnår bedre resultater?

En ekspert i implementeringen af en 4-dages arbejdsuge er Pernille Garde Abildgaard, der har skrevet tre bøger på området, herunder “Brænd hamsterhjulet – Guide til et lykkeligt arbejdsliv”. Hun har desuden hjulpet mere end 20 danske virksomheder med denne transformation. Abildgaard står bag bevægelsen TAKE BACK TIME, hvis mission det er, at knuse hamsterhjulet, skabe lykkeligere medarbejdere samt sunde virksomheder. Med simple teknikker, kan man med en kortere arbejdsuge, ifølge Pernille Garde Abildgaard, arbejde “smartere, hurtigere og mere produktivt”. Derudover kan en kortere arbejdsuge have positive effekter som en reducering af klimaaftryk samt mindske stress. Ved at arbejde smartere kan man opnå en højere produktivitet på kortere tid, hvilket i sidste giver os mulighed for at bruge vores mest kostbare ressource (tid) – som vi ønsker.

Vil du gerne vide mere om, hvilke resultater det medbringer at indføre en kortere arbejdsuge? 

Så tøv ikke med at sende os en mail eller ring for at arrangere et kaffemøde.

portræt

 

 

Kontakt

Frederikke Aagaard
Email: faa@togetherarchitecture.com
Telefon: +45 28 47 85 45

Anne Marie Tommerup
Email: amt@togetherarchitecture.com
Telefon: +45 42 77 01 93

 

Scroll to Top