Tilfældige møder øger innovationskraften​

Den mest kreative idé opstår ikke nødvendigvis ved dit skrivebord – men snarere i en tilfældig samtale med en bekendt, kollega eller fremmed.

I forskningsartiklen ‘Workspaces That Moves People’ af Ben Waber, Jennifer Magnolfi og Greg Lindsay argumenteres der for, at ansigt-til-ansigt interaktion er en af de vigtigste aktiviteter på et kontor – og det er der en helt særlig grund til. Det er nemlig ved den tilfældige samtale blandt personer, der arbejder i forskellige afdelinger, at der skabes grobund for innovation og kreativitet. Det er også grunden til, at indretningen og designet bag rummene i en virksomhed er helt essentiel. Nogle af de bedste beslutninger og indsigter kommer fra mødet ved kaffemaskinen eller i kantinen – men det kræver også, at rummet leder op til samtale.

Det er kun få virksomheder, der rent faktisk måler på, om indretningen af rummene har en effekt på medarbejdernes performance, men det er en fejl, ifølge Waber, Magnolfi og Lindsay. Deres forskning viser, at tilfældige møder mellem medarbejderne i en virksomhed kan forbedre hele organisationens performance. Rummene kan endda blive designet til at producere specifikke resultater – om det er mere salg, innovation eller kreativitet. Kontorlandskabet bør derfor anses som et strategisk værktøj, der kan skabe vækst på flere parametre.

Meget tyder derfor på, at fremtidens kontor kommer til at omfatte multifunktionelle rum, der skaber grobund for netværk, samtale og et brud på den klassiske opdelingen mellem afdelinger – hvilket vil forbedre præstationer både horisontalt og vertikalt.

Vil du gerne vide mere om,  hvordan rummene i din virksomhed skaber grobund for gunstig samtale?

Så tøv ikke med at sende os en mail eller ring for at arrangere et kaffemøde.

Kontakt

Frederikke Aagaard
Email: faa@togetherarchitecture.com
Telefon: +45 28 47 85 45

Anne Marie Tommerup
Email: amt@togetherarchitecture.com
Telefon: +45 42 77 01 93

 

Scroll to Top