Danish Dinner

Danish Dinner

Dansk Design udstilling udviklet for det Danske Kulturinstitut i Skt. Peterborg. Udstillet på The Academy of Fine Arts, December 2017.

Essensen af danskhed er vores evne til at åbne vores hjem og invitere indenfor. I samme ånd har vi skabt udstillingen The Danish Dinner, hvor publikum inviteres til at deltage i efterdønningerne ved en stor boheme middag.

Udstillingen er et eklektisk mix af design fra forskellige aldre og stilarter, idet middagsbordet er udstyret med stole, porcelæn, glas, bestik, lamper, dekorative objekter, tekstiler og meget mere.

I Italien bruger man penge på tøj, biler og restauranter. I det kolde Danmark bruger man en stor del af sin indkomst på at indrette sit hjem til perfektion. Simpelthem fordi danskerne inviterer hinanden hjem til middage, laver med, tænder stearinlysene og hygger sig.

Gennem samtaler med russiske designprofessionelle forstår vi, at russerne oplever Dansk Design som temmelig underspillet med fokus på kvalitet, materialer og form.

Måske er vi ikke gale, eller også ligger galskaben lige under overfladen. Som danskere kan vi godt lide at være underspillede og alle vores møbler og designs skal være grå. Eller i toner af hvidt, lys grå og mørkere grå toner, og vi kombinerer materialer og teksturer til et stilleben eller et drømmesyn.

Gardinet, der omkranser udstillingen er udført i baner af gennemsigtigt farvet pvc. Man tilbydes varienrende oplevelser af de mange objekter og publikum opfordres til at lege med at fotografere gennem de forskellige farvefiltre. På den måde interagerer man med udstillingen, trækker måske gardinet til side, og leger med den optiske illusion af farverne.

Danish dinner udstillings indretning
Scroll to Top